Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/vaultpress/vaultpress.php on line 728

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/leadpages/vendor/icanboogie/inflector/lib/inflections.php on line 350

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/leadpages/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Message/MessageFactory.php on line 197
International vaffeldag - Bridenista

Other

International vaffeldagPå det seneste er vafler blevet mere populære, og derfor skal vi da også have vafler i dag, når det er international vaffeldag.

Prøv Mette Blomsterbergs bedste opskrift på vafler:

6 personer

Dej
Korn af 1/2 vaniljestang, polynesisk
70 g rørsukker (eller lidt mere, hvis vaflerne ønskes søde)
150 g smør
3 dl sødmælk
2 dl fløde
25 g gær
500 g hvedemel
1/2 vasket citron
4 æg str. L

Vaffeljern

Lidt smagsneutral olie (til at smøre vaffeljernet med)

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af rørsukkeret på bordet med kniv, så kornene skilles ad.

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og fløde. Mælkeblandingen skal kun være fingerlunken. Rør gæren ud i blandingen.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med resten af sukkeret og melet i en stor skål. Ønskes vaflerne søde (belgiske vafler er ikke søde, da man normalt tilsætter is, marmelade el.lign.), tilsættes mere rørsukker til dejen.

Rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Riv det yderste af citronskallen fint og pres saften. Kom begge dele i dejen.

Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i dejen og fortsæt med at røre, til dejen har en tyk, men glat konsistens uden klumper. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager ca. 2 timer.

Kom æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i den hævede dej. Smør vaffeljernet med olie og bag de belgiske vafler, til de er gyldent brune.

Servering og tilbehør: Server vaflerne rygende varme, for så er de bedst. De smager himmelsk med is til, men letpisket flødeskum eller marmelade er også en fryd for smagsløgene.

 

(Vi har ikke fået penge for at skrive denne blogpost, men køber du noget far linksene, tjener vi en lille bitte smule)

Køb vaffeljern hos Imerco her: Vaffeljern

Køb Mette Blomsterbergs bøger her: “Mette Blomsterbergs bedste”

Related Post

Kagebox – smag bryllupskage hjemme i stuen

Hvordan finder I smagen på jeres bryllypskage her i Corona nedlukkede Danmark? Se løsningen her.

Kom til bryllupskagesmagning

Derfor er det med stor glæde at vi inviterer dig til bryllupskagesmagning hos Kagekompagniet.

Drinks-trend: G & T

Gin & tonic er en stor trend, så vi hoppede med og tog til Fever Tree Gin & Tonic festival, og smagte os igennem et væld af muligheder.

Hos Kagefryd kan alt lade sig gøre

Før du gik i gang med at planlægge bryllup, tænkte du måske om bryllupskage "Åhh det er bare en kage...", men så finde du ud af, at det er meget mere end blot en kage ikk´?

Guide til drikkedispenser

En flot og praktisk måde at servere drikkevarer på er at bruge dispenser med tappesystem. Vi har lavet en DIY video til hvordan du samler og bruger dne.

Rosévin: Ny “Pink Partner” in crime

Vi er så begejstrede for vores nye medlemsbutik er næsten mere lyserød end vi er! Vi taler selvfølgelig om Rosé. Den lækre franske, lyserøde drik...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.