Other

Det klassiske look er tilbagePhoto credit: Patrick Demarchelier / Vogue

Efter flere år med en boheme trend, der har vist sig i fine blonder og blomsterkranse i håret, tyder noget på, at det klassiske brudelook er ved at vende tilbage. Det demonstrerede den tidligere Victoria’s Secret model Miranda Kerr på smukkeste vis, da hun for nylig blev gift med Evan Spiegel, grundlæggeren af Snapchat, ved en intim ceremoni i deres hjem i LA.

En Dior drøm

Den elegante haute couture brudekjole er skabt af Diors chefdesigner, Maria Grazia Chiuri. Kerr kontaktede hende med ønsket om en eventyrlig kjole, der samtidig var enkel.

Ud fra denne vision skabte Chiuri en klassisk og tillukket kjole af en overdådig, cremefarvet silkesatin. Mens kjolens overdel er tætsiddende, har kjolens skørt derimod masser af volume. Som en af de eneste detaljer er kjolen udsmykket med små applikationer formet som liljer. Det giver looket et skær af romantik uden at sætte det enkle udtryk over styr.

Miranda Kerr med Diors designer Maria Grazia Chiuri. Foto: Vogue / Patrick Demarchelier

Inspiration fra Grace Kelly

Som tidligere undertøjsmodel er Miranda Kerr vant til at vise masser af hud, men det var ikke tilfældet på hendes bryllupsdag. Kerr gik i stedet efter et mere tildækket look, der ifølge hende skaber ”a sense of purity and mystery”.

Som inspiration til dette look søgte hun mod fortidens store stilikoner som Grace Kelly og Audrey Hepburn. Særligt Grace Kellys ikoniske brudekjole fra 1956, der blev skabt af Helen Rose fra MGM Studios, var blandt de dominerende inspirationskilder. Det kommer blandt andet til udtryk i de lange ærmer, den markerede talje og ikke mindst i det smukke head piece.

Variationer af det klassiske look

Et klassisk brudelook behøver dog ikke at være eksklusiv haute couture. Det behøver heller ikke at være med lange ærmer eller et fyldigt skørt. Når man taler om genkomsten af det klassiske look, handler det i højere grad om generelle tendenser såsom rene linjer, få detaljer og ornamentering, strammere frisurer samt mindre blottet hud.

Som Miranda Kerrs smukke brudekjoler så flot viser, behøver et klassisk look ikke at være kedeligt – tværtimod! Fordelen ved en klassisk brudekjole er snarere dens tidløshed. Netop derfor vender nutidens brude som Miranda Kerr og Kate Middleton sig mod Grace Kellys klassiske brudekjole her mere end 60 år efter, at hun bar den.

Med andre ord: A classic never goes out of style!

Af Bridenistas gæsteblogger Rikke Ulsøe Nielsen.

Related Post

Få 20% rabat på vielsesringe hos Juvelgruppen

Få 20% rabat OG optjener point på vielsesringe hos Juvelgruppen i marts.

Fuhrmanns: Prøv brudekjoler i din egen suite

At prøve brudekjole er unikt. Heldigvis er det noget Fuhrmanns brudekjoler forstår, og derfor elsker Fuhrmanns...

Skræddersyet brudekjole fra Buch Couture

Mød Buch Couture i Århus og bliv klogere på skræddersyede brudekjoler.

GIVEAWAY – Støt brysterne

Panayotis 50 års jubilæumsshow med Jesper Høvring

Handcrafted & high class

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.