Other

10 must-have bryllupstraditionerEt bryllup er nok den begivenhed i livet som har fleste traditioner, og bryllupstraditioner er også det, der gør det fantastisk at holde bryllup. Alle kender og elsker dem, men måske er det ikke alle du er lige vild med.

Men der er nogen som du må have med, fordi det bare skriger BRYLLUP – både for dig, ham og jeres gæster. Så her er vores bud på, hvad de 10 vigtigste bryllupstraditioner er.

10 must-have bryllupstraditioner: 

1. Et bryllup kræver et frieri, og skal det være helt efter bogen, skal han først anmode (altså spørge) din far om han må fri først. Det er en af de her gamle traditioner, som er blusset lidt op igen. Det er også mega romantisk.

Bryllupstrationer kaste ris

2. Kaste med ris, rosenblade, fuglefrø, tørrede blomster, konfetti eller hvad I synes er flottest udenfor kirken. Det er en klassisk tradition som dine gæster vil elske. Men husk lige at tjekke med kirken, da nogle har restriktioner.

3. Far eller en anden mandlige hovedperson i dit liv skal føre dig op af altergangen til vielsen. Det er en kæmpe ære og som regel også forbundet med en tåre eller to at spørge vedkommende. Så gør noget særligt ud af det med en gave eller et glas bobler til at fejre begivenheden (f.eks lækre gaveæsker fra Bemy.dk).

4. Bryllupskage og det første stykke som I deler. Det er bare her, at der kommer nogle vildt fine billeder. Men lad nu være med at smadre kage i hovedet på hinanden – der er IKKE en tradition!

Foto: Forevig Mindet

5. Noget ny, noget lånt, noget gammelt og noget blåt.  Super sød tradition som ofte giver anledning til lidt farve på et strømpebånd eller undertøjet, at bære arvesmykker eller din bedste venindens taske, armbånd eller lign.

6. Bryllupsfotografering er også et must. I har brug for minder af jer, men også af jeres gæster. Så husk et fællesbillede og spørg gerne jeres fotograf til råds om sjove og fine måder at få taget billedet på. Det behøver nemlig ikke være højtideligt, men kan godt være sjovt.

7. Natten før brylluppet sover brudeparret hver for sig. Traditionen om at sover hver for sig natten før brylluppet er mega sød og øger blot spændingen ved at se hinanden på bryllupsdagen. Det er også den perfekte lejlighed til at holde pyjamasfest og en god lejlighed til at sige tak for hjælpen til dine brudepiger, hvis de overnatter sammen med dig.

8. Vi kan vel ikke komme omkring bryllupstraditioner uden at tale om vejret. Men hvis det er en “trøst”, så foreskriver traditionen, at regn på din bryllupsdag betyder, at det vil ’regne med guld i brudens skød’ – altså sagt med nutidssprog – I bliver rige. Men faktum er bare, at regn sjælden er en bruds største ønske for dagen. Det kan også give udfordringer, særligt til bryllupsbillederne. Men det kan faktisk lade sig gøre at få nogle flotte bryllupsbilleder – se bare de vildt lækre billeder Liv Martine og Mads fik ud af silende regn.

9. Brudevalsen skal danses inden midnat. Hvorfor? Jo, en gom skal danse med sin brud på hendes bryllupsdag.  Når klokken slår midnat er det jo i princippet ikke jeres bryllupsdag mere, så planlæg aftenen, så I når det før kl. 24.

10. Takkekort er et must. Men sørg nu for at der ikke går 3 måneder før end de bliver sendt ud. Faktisk kan du gøre dem klar INDEN brylluppet, så de kan sendes uden besvær, før I tager på bryllupsrejse. Det vil få jer til at virke mega tjekkede!

Optjen point hos Forevig MindetBemy.dk, og Cloud Celebration. Opload din kvittering i Bridenista app – dit medlemsskab er gratis.

Related Post

Påvirker Coronavirus mit bryllup?

Hvilke konsekvenser har coronavirussen for dit bryllup? få vores råd til at tackle det her.

Brudens dag 4. marts i Aarhus

Til eventet Brudens dag i Aarhus kan du se de flotte skræddersyede brudekjoler fra Buch Couture.

Du er førstevælger – få 60% rabat på entré

Få 60% rabat din billet til bryllupsmessen i Nordsjælland 13. september 2020.

Get the look fra Løvens hule

Se looket fra Løvens hule her og hvormange du kan spare som medlem.

Forkæl dig selv med bride-to-be gaveæske

Kom godt i gang med din planlægning med en bride2be gaveæske.

Planlæg i den rigtige rækkefølge

Ja, der er en rigtig og forkert rækkefølge at planlægge dit bryllup i! Se den rigtige her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.