Other

At være en god værtindeVi kender vel alle overskudsværtinden: Hende som ser helt afslappet ud og håret og makeuppen sidder perfekt. Derudover har hun forberedt den vildeste middag før selve festen! Men at være en god værtinde er overhovedet ikke så let, som det måske ser ud.

En stor middag med en mange gæster er noget helt andet end at lave mad til familien derhjemme. Forstil dig, at du som vært/værtinde skal løbe frem og tilbage mellem køkken og gæster samtidig med, at du bliver svedig og stresset over situationen – det skal vi gerne undgå.

Da dig og din kommende mand, snart skal giftes og holde jeres bryllup, så har vi samlet nogle gode råd til hvordan du bliver en rigtig god værtinde.

Måske har du prøvet at være værtinde før? Eller er det måske din første gang? Bare rolig – vi har sørget for, at du bliver klædt godt på til værtinderollen. Om du har været til ét, to eller flere bryllupper, så kan det stadigvæk være en smule svært at kende alle traditioner og skikke, som der medfører til et bryllup. Her på Bridenista bloggen få du en masse gode råd og vejledning. Husk at det er dig og din kommende mands store dag, så det er jer der bestemmer alt fra traditioner, do´s & don´ts´, og hvad I mener man ikke kan undvære til en bryllupsfest.

Brudepar OG værtspar?

På selve jeres bryllupsdag er I dog ikke kun et brudepar, men også værtspar. Et værtspar er nemlig dem der inviterer og betaler.

Som en god værtinde, og selvfølgelig også vært, så styrer man programmet til brylluppet og sørger for, at alle gæsterne har det godt. Derfor er det vigtigt, at du er en god værtinde til dit eget bryllup. Mange brudepar, dog ikke alle, glemmer at de også er værtspar. En del par tror, at toastmasteren har styr på rollen som vært. Husk at toastmasteren kun styrer talerne m.m. under middagen.

Har I som kommende brudepar aftalt og få snakket omkring rollen som værtspar?

 Gode råd til at blive en god værtinde

  1. Identificer de steder i løbet af jeres bryllup, hvor I ikke vil være hos jeres gæster. Det kan være når I skal have taget billeder, klæde om, hvis I forlader festen inden alle gæsterne er gået osv.
  2. Beslut hvem der har værtsrollen på hvilke tidspunkter; altså hvem der på specielle tidspunkter skal informere og guide gæsterne. Men også hvem der kan tage beslutninger på jeres vegne. Vi råder, at man vælger en anden end toastmasteren, da vedkommende har en stor opgave i forvejen og samtidig også skal have lov til at være gæst til jeres bryllup.
  3. Del jeres bryllupsplanlægning og tidsplan med dem I vælger som værter på de forskellige tidspunkter.  De skal skal jo helst varetage jeres plan og ikke gætte eller køre efter deres egen agenda.
  4. Del jeres valg af værterolle-ansvarlige med jeres leverandører. Ikke dem alle  – selvfølgelig kun dem det. Hvis din brudepige f.eks. står for receptionen, så skal tjenerne vide, at de skal henvende sig til hende. Bliver jeres bryllupskage leveret, så skal kageleverandøren vide, hvem der skal rettes henvendelse til. På den måde bliver der skabt overblik over ethvert punkt.

Is it too much?

Synes du, at det lyder som meget arbejde at skulle håndtere? Er du usikker på om du vil overlade styringen til nogle af dine gæster? Så vil vi anbefale dig at hyre en bryllupsarrangør, som kan sørge for det praktiske på selve bryllupsdagen og være vært på de tidspunkter I ikke er der.

Related Post

Påvirker Coronavirus mit bryllup?

Hvilke konsekvenser har coronavirussen for dit bryllup? få vores råd til at tackle det her.

Brudens dag 4. marts i Aarhus

Til eventet Brudens dag i Aarhus kan du se de flotte skræddersyede brudekjoler fra Buch Couture.

Du er førstevælger – få 60% rabat på entré

Få 60% rabat din billet til bryllupsmessen i Nordsjælland 13. september 2020.

Get the look fra Løvens hule

Se looket fra Løvens hule her og hvormange du kan spare som medlem.

Forkæl dig selv med bride-to-be gaveæske

Kom godt i gang med din planlægning med en bride2be gaveæske.

10 must-have bryllupstraditioner

Et bryllup er nok den begivenhed i livet som har fleste traditioner, og bryllupstraditioner er også det, der gør det fantastisk at holde bryllup.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.