Other

Bridenista tester: Kamilla på LCHF kickstart4 uger på LCHF Kickstart forløb og 2 måneder med 80% LCHF kost – sådan har mine sidste 3 måneder forløbet.

Hvis du ikke kender til LCHF kost, så se vores blogpost om det her: Bridenista tester – LCHF kur.

Kender du det – du hører om en bestemt kur fra en veninde, som hun har haft glæde af, men passer den nu til dig selv? Det er faktisk ret hårdt at være på en kur, så man gider ligesom ikke starte, hvis det nu ikke virker, vel? Måske skal du snart giftes, så er der ikke tid til at vælge den forkerte kur. Derfor tester vi for dig. Her kan du læse vores test af Juicer i 2 måneder. 

Så jeg startede på Jane Fabers LCHF Kickstart forløb.

Jeg er nok det man vil kalde tyndfed, og jeg ELSKER alt med sukker i. Seriously – du har ingen anelse om, hvor vild jeg er med slik og kage. Nej, jeg har ikke højere stofskifte end andre. Tro mig, jeg har prøvet at tage på af flere omgange, men når det sker, så er jeg nok hurtig til at gøre noget ved det. Så selv om jeg ikke er overvægtig, så ved jeg godt, hvordan det er at skulle tabe sig. Det er nu ikke derfor jeg gerne vil på LCHF forløbet. Jeg vil se om jeg kan komme min sukkerafhængighed til livs. Kan forløbet hjælpe mig til at blive sundere og sænke mit langtidsblodsukker? Det ligger nemlig i den høje ende. Hvis du har diabetes i familien eller har haft diabetes som gravid, så ved du, hvad jeg taler om.

Min målsætning med forløbet var:

-Komme af med min sukkerafhængighed

-Sænke mit langtidsblodsukker

Mine start-tal jeg bruger som målestok for resultaterne:

Vægt: 65,5kg Talje: 83cm Hofte. 96cm Langtidsblodsukker: 6,1

Jeg spiser sådan rimeligt normalt, men nok med lidt mere grønt og frugt end gennemsnittet, og jeg drikker kun begrænset mængde alkohol og sodavand og spiser sjældent fastfood. Tilgengæld så spiser jeg slik og kage i ret så pæne mængder.

Stine har lavet lækker LCHF frokost til os.

Første uge er helt sikkert den sværeste. Jeg havde lidt hovedpine på 2. dagen, men det var faktisk det eneste overgangsbesvær jeg havde. Jeg kan høre på resten af holdet (via den Facebookgruppe jeg kommer med i), at der er virkelig mange, der døjer med overgangsproblemer, men det handler ifølge Jane Faber om, hvordan din krop er til at omstille sig og hvilken kost du kommer fra. Men det går over for alle på et tidspunkt!

For at min familie kan fungerer, så handler jeg ind til en uge af gangen enten onsdag eller torsdag, men madplanen kommer først fredag. Det betød, at jeg stort set aldrig kunne følge madplanen fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle købe. Så jeg har været nødt til at følge principperne i stedet, og bruge Madbanditten.dk som inspiration til de retter, som jeg havde brug for en LCHF udgave af.

Det viser sig at være ret let at undvære brød. Tilgengæld er det ikke nemt for mig at holde mig fra slikket, men faktisk er det jeg mest savner egentligt frugt. Det er den friske fornemmelse fordi LCHF kosten er langt fra, hvad jeg normalt spiser. Det er ikke kødet eller grøntsagerne der er problemet for mig – men fedtet. Jeg har såååå svært ved det. Der er intet i mig der synes, at kyllingeskind eller fedtkanten på en bøf er lækker. Jeg er ved at kaste op ved tanken om at skulle spise kryddersmør eller mayonaise oven på min mad. Jeg kan ikke udstå ost. Kan du se min udfordring? For det er nogen af basisfødevarerene i kosten. Så jeg må ty til den måde jeg bedst kan få fedt ned på nemlig kokosolie i min te og kaffe og olier på kålsalater, og det fungerer.

I de 4 uger synes jeg faktisk at morgenmaden fungerer fint, men så ligepludselig kan jeg simpelthen ikke få ét æg mere ned, så det første jeg ændrer efter Kickstart forløbet er min morgenmad.

Kokosolie i kaffen (som desuden skal være med fløde og ikke mælk)

Jeg kan ret hurtigt se resultater! Men jeg skal absolut lægge alt, hvad jeg har lært om kost til side for at leve på LCHF. Maden smager fantastisk, når jeg sorterer fra i de ting jeg ikke kan få ned.

Et af omdrejningspunktet på LCHF Kickstart er at komme i ketose; det betyder, at kroppen forbrænder fedt frem for kulhydrater. Man kan måle det, men der er flere signaler kroppen sender, når den er i ketose, og jeg er ret sikker på, at jeg er det i løbet af en uges tid. Det er også her jeg begynder at mærke resultater.

I løbet af 4 uger opnår jeg:

-min hud bliver lidt pænere – den får et mere gyldent skær og  ser mere fugtet ud. Jeg kan holde op med at bruge bodylotion

-jeg sover tungere om natten

-jeg bliver i bedre humør (siger min mand, jeg kan ikke selv mærke forskel)

-jeg er ikke desperat sulten, hvis jeg springer et måltid over

-jeg vågner ikke længere om natten og er sulten

-jeg taber 2,5 kg

-jeg taber 5 cm i taljen

-efter de 3 måneder er mit langtidsblodsukker faldet til 5,3

Da jeg efter de 4 uger begynder jeg at øge mit kulhydratindtag en smule, så forsvinder nogle af resultaterne igen fx bliver min søvn igen let. Jeg taber mig ikke mere, selv om min kost stadig ligger med et kulhydratindtag på kun 100gram om dagen i de sidste 2 måneder. Vægttabet og taljemålet er de sammen nu 3 måneder senere.

Jeg er ret tilfreds med mine resultater, specielt er nedgangen i mit taljemål og blodsukkeret de ting jeg er mest glad for. Men jeg vil dog sige, at det på ingen måde fjernede min lyst til sukker. Den bliver måske lidt lettere at styre, men den gik ikke væk. Jeg kan godt afsløre, at min mand ikke er overvægtig, men han tabte alligevel 8 kilo på de 4 uger! og han fulgte den slet ikke så strikst som mig.

Hvis du er, som jeg var, så anede jeg intet om kulhydrater eller kalorier før jeg startede. Jeg har aldrig prøvet at måle kalorieindtag før, men af ren nysgerrighed så prøver jeg det flere dage under LCHF Kickstart. Det viser sig hurtigt, at mit kalorie indtag svinger ret meget fra mellem 1.000 og 1.800 kalorier om dagen og et kulhydratindtag på omkring 50gram. Så jeg tror, jeg kan konkludere, at min krop naturligt er god til selv at regulere mit kalorieindtag. Hvis du har prøvet at tabe dig mange gange, så er du nok helt med på, hvad det betyder, når jeg skriver de ting. Og ellers bliver du det, hvis du prøver LCHF! Men du skal bruge de tal (altså dine egne naturligvis), hvis du vil tabe dig, før du skal giftes. Selv om du spiser LCHF kost, handler det jo stadig om at spise færre kalorier end du forbrænder. Det er mere et spørgsmål om at finde ud af den bedste måde for dig at gøre det på.

På messe - det krævede at vi havde mad med.

Min konklusion omkring LCHF Kickstart og generelt LCHF kosten:

Forløbet er online og derfor er det lige noget for mig. Alt det tekniske fungerer optimalt, og Jane Faber er en dygtig formidler og Facebookgruppen er for mange et stor hjælp, kan jeg se.

Det er et stort arbejde at holde kosten, hvis du har et liv som jeg havde i de 3 måneder, men det virker! Jeg meget på farten med messer og rejser, og jeg kan konstatere, at det så er meget svært at holde. Du kan godt selv have ekstra mad med til en dags tid, men når du bor på hotel i en uge uden mulighed for selv at handle, så er det næsten umuligt. Det gør kosten svær at have med at gøre. Men har du et mere regelmæssigt liv, så skal der bare lidt planlægning til, så er du good to go.

Hvis du kun skal tabe ca 8 kilo eller mindre, så er der lettere måder at tabe dem på end at skulle på LCHF synes jeg. MEN skal du tabe dig mere fx 20 kg, så er LCHF en rigtig god måde. Uanset hvilken metode du vælger, så er det det lange seje træk det handler om, og det er LCHF perfekt til. Der er ingen hurtige quick-fix med kosten. Har du ikke fået det forberedt, så går det galt. Det er desuden noget dyrere at spise LCHF kost end normal mad. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke helt er målgruppen for forløbet fordi der er så mange deltagere med vægt-issues, som jeg har svært ved at relatere til, og jeg kan ikke lade være med at stille spørgsmålstegn ved om alt i LCHF kosten er sundt. Fx bliver der brugt en del bacon og kokosolie, som jo er til konstant debat, og saltshots har jeg også mine tvivl ved. På trods af det fik jeg helt klart meget ud af forløbet.

Når du først har fået principperne ind, så er det forholdsvist let at leve efter, hvis du vel at mærke har et regelmæssigt liv, hvor du kommer hjem fra arbejde nogenlunde samme tid hver dag, har tid til at forberede det og ikke rejser for meget eller ofte spiser ude.

Du kan læse mere og melde dig til forløbet HER

Se meget mere på bloggen www.madbanditten.dk hvor du også finder masser af lækre opskrifter.

Related Post

Blød hud med hjemmelavet bodyscrub

Lær hvordan du laver lækre bodyscrubs så du får smuk og blød hud på bryllupsdagen.

Undgå stress – bliv stylet hjemme

Læs her, hvad Makeup your wedding kan hjælpe dig med på bryllupsdagen.

Bridenista tester: Lækre lokker – et must for succesfuldt brudehår

Sådan sætter du fake lashes på

Ginger goodness – hold forkølelsen væk

Bridenista tester! LCHF kur

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.