Experts advice

Fotografens 5 bedste rådAt få de bedste billeder fra en uforglemmelig dag er ofte en høj prioritet hos mange brudepar. Derfor har Bridenista talt med bryllupsfotograf Tine Hvolby, og bedt om Tines 5 bedste råd til at finde en fotograf.

5 gode råd fra Tine Hvolby:

Fotografer er, modsat af hvad mange måske tænker, unikke. Hver fotograf ser verden på deres helt egen og personline måde. Derfor er valget af den, for jer, perfekte fotograf meget vigtigt. Derfor er mine råd, at gøre sig klart hvilket temperament man som par har, og hvad man derfor ønsker.

1. Gå på opdagelse og søg efter fotografer. Søger du med ordet ”Bryllupsfotograf”, får du de danske fotografer, ordet ”Wedding photographer in Denmark”, så får du de danske fotografer der er internationalt orienterede, ”Fotojournalist” der får du historiefortælleren. Så vær opmærksom på hvad du bruger af søgeord, hvis du leder på nettet.

2. Har en fotograf skrevet, at vedkommende er prisvindende, så gå videre og undersøg præcist i hvilket forum fotografen er prisvindende. Er det eksempelvis https://www.wpja.com/ så er det den historiefortællende, observerende og dokumenterende type fotograf. Er det https://www.wpja.com/ så er det mere arrangerede fotos.

3. Vær bevidst om, at jo mere tid til portrætfotograferingen I sætter af, jo mere afslappede bliver foran kameraet. Så sørg for at have god tid til fotograferingen. Typisk er det en time til fotografering plus transport til og fra location. Naturligvis kan det gøres hurtigere, men det bør I drøfte med den fotograf I vælger.

3. En god ide er også at booke et pre-shoot hos jeres fotograf. Det har den fordel, at I får mødt fotografen, men også at I prøver at være foran kameraet som par. I får lidt øvelse før den store dag.

4. Book jeres fotograf i så god tid som muligt. De fleste har stor erfaring i tidsplaner for bryllupper, fordi de som oftest har fotograferet en del bryllupper. Gennemgå jeres forventede tidsplan med fotografen og spørg ind til om det er realistisk. Måske skal der byttes om på rækkefølgen af nogle af de ting der skal foregå for, at det kan gå op i en højere enhed. Hvis I er i god tid så I selv kan vælge vielsestidspunkt, kan I også drøfte dette med fotografen, og få hans eller hendes bud på, hvad der vil give mest værdi for jer at gøre.

5. Er i til mere opstillede billeder eller til historiefortællende billeder af hyggelige eller sjove situationer? Ønsker I opstillede parbilleder af jeres gæster, så hav i tankerne at fotografen bruger sin tid på dette, og måske ikke har så meget tid til de billeder, hvor gæsterne hygger. I det hele taget – tænk igennem hvad der er vigtigst for jer at have billeder af på dagen. Hav i mente, at uanset hvor meget I planlægger, så kan der ske uforudsete ting på en bryllupsdag, at ingen liste I laver, kan følges slavisk.

Du kan se mere af Tine Hvolbys arbejde på www.bryllupsphoto.dk

Related Post

Bridenista guide: Find stilen med moodboards

Sådan laver du moodboards og bruger dem til, at din bryllupsstil.

GISP! Regn på din bryllupsdag!

Det danske vejr er ikke til at stole på! Vi har netop haft en dejlig sommer med gode solchancer, men nu er der bare regn i vejrudsigten. What to do!

“Say yes to the dress”-ekspertens bedste tips

Vi har talt med dressmaker Jesper Høvring. Du kender ham nok som designeren bag de kjoler du ofte ser i ugeblade og tv bl.a. vært i Say Yes To The Dress".

Ny blogger bryllupsbog

Smugkig med på de 4 meget forskellig bryllupper...

Hvad skal I overveje, når I vælger kok?

Find leverandørerne fra Bridenista Bridal Shower SS18

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.