Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/vaultpress/vaultpress.php on line 728

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/leadpages/vendor/icanboogie/inflector/lib/inflections.php on line 350

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/bridenista.com/public_html/wp-content/plugins/leadpages/vendor/guzzlehttp/guzzle/src/Message/MessageFactory.php on line 197
9 steder, 7000 km og en masse vin - Bridenista

Inside

9 steder, 7000 km og en masse vin



Jo, overskiften lyder næsten som noget der kunne være sket for et brudepar på jagt efter den perfekte bryllupslocation.

Men det er mig, Stine, og min familie der har være på sommerferie. Vi er, som du måske allerede har luret, ikke de typer der tager en flyver ned i varmen for at ligge på den samme liggestol i 1 uge også flyve hjem igen. Bevares, det kan da være dejligt, men vi vil hellere opleve alt muligt – både planlagt og ikke så planlagt  – når vi rejser. For os er den bedste måde at opleve mest muligt ved ikke at være alt for længe det samme sted.

Så valget hos os er næsten altid en bilferie. Det giver friheden til at komme rund omkring, og forskellige typer af overnatning primært booke via AirBnb. For jeg elsker AirBnb! (og nej det er ikke noget jeg får penge for at sige) Men jeg elsker, at det er folk som lejer ud privat. De har som regel kun det her ene feriehus, og er søde og venlige, ved alt, er fleksible, servicemindet – og så lader de én være mens man holder ferie i deres bolig! Det hele er understøtte af et mega brugervenligt site. og ja, jeg har prøvet at booke på andre ferie-steds-sites. Uden at nævne navne, så fungere det bare slet ikke så godt som på Airbnb.

Første destination var Como søen i Norditalien. Her er bare latterligt smuk! Jeg kan godt forstå, at George Cloony og en masse andre super stjerne flokkes om at købe huse her. De også en fantastisk bryllupsdestination, men fantastiske slotte, hvor jeg er sikker på at “al frisko dining” er opfundet. Como ligger tæt på det berømte vinområde Valpolicella hvor Amarone vinens kommer fra, og da jeg er vil med Amarone og vinmarker, måtte vi selvfølgelig et smut forbi her.

Herefter gik turen til Pisa, hvor vi mødtes med min mand Jørgens forældre, søskende + ægtefælder og børn. Jørgens onkel + familen kom også lidt impulsivt forbi, da de tilfældigvis var i området med deres campingvogn. Således var vi pludselig 19 på ferie. Det er intet under, at jeg nogen gange kalder den “for min store italienske familie”.

Efter et par daglige dejlig dage på bjerget, gik turen med færge til Sardinen. Jørgens forældre er nogle seje bedsteforældre, så de og Jørgens søskende tog med. Her havde vi lejet et stort hus i en uge. Huset havde den mest fantastiske udsigt. Ikke et dårligt sted at arbejde lidt med Bridenista, og det ny vi har i støbeskeen (ja, det hører du meget mere om til efteråret).

Sardinien har nogle helt vilde strande, det klareste vand! kan godt forstå at man kalder det “Europas Caribien”. Faktisk har de store flokke af fritlevende flamingoer, som vi desværre ikke nåede at se. Øen er kæmpe stor, med mange små snoede bjergveje, så man kører ikke lige fra den ene ende til den anden på samme dag. Efter en uge sejlede vi retur til fastlandet, men denne gang til Rom, hvor vi havde et par sidste dage med Jørgens familie inden de fløj hjem og vi kørte videre til Frankrig.

I Frankrig var vi i alt 4 forskellige steder: Lyon, Bordeaux, Nancy og Champagne – og uanset hvor vi var, var det smukt! Små hyggelige byer, alle med en vældig imponerende kirke, en lokal bager, blomstrende blomsterkasser og krukker udenfor husende, det franske flag vejende sagte i vinden og stenhuse med stodder i sart pastel blå, og grønne nuancer. Landskabet er bakket og varieret med skov og mark, og hist og pist brydes landskabt aften klippe, et slotsspir eller en flod med smaragdgrønt vand. Jeg må sige, at jeg har tabt mit hjerte fuldstændig til Frankrig. Alle vi har mødet har været søde og venlige, og heldigvis mødtes vi med Jørgens store søn, Emil som taler fransk, for det gør tingene lidt nemmere.  Det ærger mig at jeg overhovedet ikke lærdte sproget da jeg boede i Paris i 4 måneder for mange år siden, så det er nu komme på min Bucket liste: Lær at tale fransk.

Maden i Frankrig er et helt kapitel for sig – man spiser virkelig godt i Frankrig. Intet under at de har verdens mest berømte køkken. Og så har de de bedste vine. For mig var de særligt en stor oplevelse at være i Champagne området, hvor vi boede lige midt i en lille by med intet mindre en 7 champagne huse. Super smart! Vi kunne gå rundt og smage og købe en masse med hjem. At kunne gå op i markerne og tale med bønnerne om, hvordan de dyrker deres druer var vildt spændende for mig. Jeg er nemlig selv hobby vinavler med en lille “mark” i baghaven. Min mark er nu 3 år gammel, så måske får jeg min første høst i år og kan for første gang lave min egen vin.

Så da vi endelig vendt næsen hjemad, var det med bilen fuld af vin, 7000 km mere under kølerhjælmen og med sindet fuld af opleveler.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.